Dag 2: 21 juni, van Barbaste naar Ribérac

We logeerden afgelopen nacht in een golfresort bij Barbaste. Ferrari voor de deur, dat soort dingen. Echt het niveau waar wij ook op zitten. Het ontbijt was dan ook met Nespresso koffie en niet met gewone koffie uit een kan. Het duurde wel even voordat we uitgevonden hadden hoe het apparaat werkte, maar uiteindelijk was de koffie uitstekend.

3b5dfd8845b6e4054811a69ba3e3c8ba  41395513cc5c95e01bf0f89e638ccc1b

Het weer was wederom schitterend, vrijwel hetzelfde als gisteren maar een graadje warmer. De route vandaag voerde over lange, brede wegen met gelukkig vanwege de zondag weinig verkeer. Na 50 kilometer was de eerste stop. De synchronisatie van de GPS systemen gisteren was succesvol dus dit keer kwamen renners en begeleiders elkaar op de afgesproken plaats tegen. Sjef en Dré hadden de parasol al op gezet, en de tafels stonden klaar.

Bij kilometer 90 was de volgende stop, en daar was even kort contact met Radio Horizon. (luister hier naar het interview).

Na het oversteken van de rivier de Dordogne kwamen weer wat pittige beklimmingen, en uiteindelijk zijn we terecht gekomen in Vaudu, de plek waar onze renner Henk Antonissen twee jaar boerde.

We zijn geweldig ontvangen door zijn oude buren Chistian en Paulette. Chistian lijkt sprekend op Chrisje Kersten. Paulette had een heerlijke, uitgebreide maaltijd met streekproducten bereid. Echt op zijn Frans, met wijn erbij natuurlijk. Maar we moesten nog wel 35 kilometer fietsen, dus we deden maar nippen. Na anderhalf uur stapten we op de fiets om de laatste kilometers te verslinden en rond 6 uur kwamen we aan in Ribérac. Het hotel waar we logeren is enigszins aan restauratie toe, maar verder wel OK.

Vandaag hebben we ruim 1500 hoogtemeters gemaakt, met soms stevige stijgingspercentages. Morgen weer een dag met veel klimmen, dus we gaan eten, rusten en morgen vol goede moed de fiets weer op!

6fa276cc38864b56205f0a5fea77c18c

Maar eerst even een biertje……