Historische wandeling 29 mei

Bekijk de foto’s hier

Een wandeling door de geschiedenis van Leenderstrijp.

In welke boerderij was de eerste winkel van Leenderstrijp gevestigd? In welk huis bevond zich eind 19de eeuw de hulpschool? Waar wilde de gemeente aanvankelijk de eerste school bouwen? Het antwoord op deze vragen (en nog vele andere) krijgt u tijdens de historische wandeling georganiseerd door de werkgroep Historie van het eeuwfeest Sint Jan.

In een wandeling van ongeveer anderhalf uur loopt u door de honderdjarige geschiedenis van winkel en school in Leenderstrijp. Maar niet alleen de geschiedenis van winkel en school komen aan bod, ook vele andere historische wetenswaardigheden passeren de revue. Wat vertelt bijvoorbeeld de buitenkant van een boerderij over haar leeftijd en historie? Waarom woonden er juist in Strijp zo veel valkeniers? En kent u de geschiedenis van de Sint Janskapel en de strijd die de Strijpenaren voerden om de klokken van de kapel te behouden?

Een wandeling voor iedereen die geïnteresseerd is in Strijp en zijn historie: zondag 29 mei om 14:00 uur. Vertrekpunt: het plein bij de winkel.

teaser wandeling erik met copyright versie3